[caption id="attachment_1156" align="alignleft" width="300"]
برای پاسخ به این سوال باید بدانیم که وظیفه ایشان چه بود است. یعنی یک دیپلمات قرار است چی کاری را به سر انجام برساند؟ و او در این مسیر چگونه «مقاومت» میکرده است؟ و در مقابل چه چیزی؟ سرباز که نبوده است بگویم با جانش جلو گلوله «مقاومت» میکرده است؟ کارآفرین هم نبوده است که به خاطر تحریم کسب و کارش را از دست بدهد؟ کارگر هم نبوده که به خاطر رکود اقتصادی بیکار شود و مجبور باشد در مقابل مشکلات معیشتی «مقاومت» کند؟ حقوقش هم که کم نمیشده به خاطر «مقاومت» ش؟ جانش هم که در خطر نبوده است؟ دقیقا مصداق این «مقاومت» و جهادش چیست؟
اروپاییها میخواستند ایران را تحت فشار بگذارند، اسرائیلی دنبال تضعیف ایران با تحریمها گسترده اقتصادی بودند و آمریکاییها دنبال ایجاد اجماع بین قدرتهای بزرگ علیه ایران. این پروزهای بوده است که آقای جلیلی باید در مقابل آن «مقاومت» جدی تدارک میدیده است. آیا ایشان توانسته است «مقاومت» ی را در مقابل این مسیر سازمان بدهد یا بیشتر نقش تسهیل کننده را بازی کرده؟ برای جواب به این سوال کافی است به سوال ساده تری پاسخ بدهیم. اگر اساسا آقای جلیلی به عنوان مذاکره کننده ارشد سابق کشور در پرونده هسته سر کارش حاضر نمیشد و به مذاکرات نمیرفت چه چیزی فرق میکرد؟! تحریمهای بیشتر علیه کشورمان تصویب میشد؟ اجماعی گسترده تری شکل میگرفت؟
سوالهای زیادی است که به ما کمک میکند که بفهمیم آقای جلیلی باید در مقابل چه چیزهای «مقاومت» میکرده است. ایشان چند سابقه جدی و موفق در مذاکرات بین الملی را داشته که مسئولیت بغرنجترین پرونده بین المللی کشور را بر عهده گرفت است؟ آیا سزاوار نبود ایشان بخاطر این بیتجربگی و بیصلاحیتی برای اینکه به ۷۰ ملیون ایرانی خسارت نزند در مقابل حب جاه و مقام «مقاومت» میکرد؟ آیا سزاوار نیست که طرفدارن ایشان در مقابل وسوسه کتمان خسارتی که به کشور زدهاند «مقاومت» کنند؟
«مقاومت» را مردمی میکنند که هر روز فضای کسب و کار برایشان تنگتر و سفرهشان کوچیکتر شد. نه آقای جلیلی و امثالهم که تحریمها هرچی هم سختتر بشود هیچ تاثیر در وضعیتشان ندارد. که حتی شاید منابع بیشتر از بیت المال برای توجیه اشتباهات و بصیرت پراکنی زایل کنند. «مقاومت» را مردمی کردند که علی رغم همه بیمهریها باز برای اصلاح روندها غلط بغضهایشان را فروخوردند دوباره با رای نظر و خواستشان را اعلام کردند. همان مردمی که در مقابل تلاش برای تحمیل و تداوم رویهای که جلیلی نشانهاش است «مقاومت» کردند و اجازه ندادند آن مسیر ادامه پیدا کند.
اتفاقا اصرار طرفدارن جلیلی به رویه خسارت بارشان فرصت خوبی است تا نشست و بررسی کرد که جواد ظریف به عنوان نماینده کشورمان در مذاکرات بین المللی «مقاومت» بهتری را در مقابله پروژه تشدید تحریمها و منزوی کردن کشورمان سازمان میدهد یا جلیلی توانسته بود در مقابل اینها «مقاومت» موثری سازماندهی کند.
هرچند شخصا هرچه که نگاه میکنم مخصوصا با همان روایتی که خود جلیلی از مذاکرات و البته روشنگریهای ولایتی در مناظرههای تلوزیونی نشان داد، به سختی میتوانم عنوان خائن را برای جلیلی و تیمی که از جلیلی حمایت کردند به کار نبرم. جلیلی دیگر چطور میتوانست به تسریع اجماع علیه ایران و تصویب تحریمهای بین المللی کمک کند؟ جلیلی باید در مقابل طمع فرار از پاسخگویی «مقاومت» کند و به مردم توضیح بدهد که جلوی کدام یک تحریمها یا اعمال محدویتها را گرفته است؟ کدام ائتلافها بر علیه ایران را شکسته؟
سلام حمزه جان. خوشحالم كه نوشته هاتو ميخونم.
پاسخحذفمن رضا ريخته گرم. دانشجويي جوانان آ. شرقي.
منم گاها مينويسم. اما با حال و هواي اينجا